WCAG 2.1 voldoe aan de laatste wetgeving

De Europese Unie heeft wetgeving vastgesteld waarbij er voldaan moet worden aan de eisen uit hoofdstuk 9 van EN 301 549, ofwel WCAG (Web Content Accessibility Guidelines ) 2.1, niveau A en AA. Voldoet jouw bedrijf aan de laatste regelgeving en is het klaar voor de toekomst? 

Waarom de WCAG Richtlijnen? Sinds medio 2016 is wereldwijd het internetgebruik via mobiele apparaten groter dan via desktop computers. Dat maakt het noodzakelijk dat er ook richtlijnen komen voor de toegankelijkheid van informatie via die mobiele apparaten. Het goede nieuws is dat veel ondersteuning (screenreader, contrast-aanpassingen, zoom etc.) al standaard is ingebouwd. Echter, de rol van de bouwer en de redacteur is nog steeds van groot belang bij het toegankelijk aanbieden van informatie. 

Voldoe aan de laatste WCAG wetgeving met TriplEforms 4.3 Bij Kodision zien we dat bedrijven, los van de wetgeving, moeite hebben met het toegankelijk maken van E-formulieren. Met TriplEforms 4.3 bied je formuliergebruikers de beste digitale dienstverlening. Hierdoor kunnen klanten nog makkelijker online diverse zaken regelen. Bovendien ben je met TriplEforms compliant aan de richtlijnen van de WCAG.  

Benieuwd? Download nu de factsheet van TriplEform 4.3

Download Factsheet

Wij werken samen met o.a.:

Kodision: provincie Gelderland
Kodision: Equalit
Kodision: gemeente Den Haag
Kodision: gemeente Amsterdam
Kodision: gemeente Amersfoort
Kodision: gemeente Almere

Over Kodision

Het is onze missie om iedereen in staat te stellen kennis en processen, ongeacht complexiteit, snel en eenvoudig te automatiseren. Eenvoud, resultaat en plezier vormen daarvoor de sleutel. Hiermee maken we het verschil in IT-beleving!